بابا چه خبره؟

بدست • 14 می 2006 • دسته: مطبوعات

بی مقدمه و بی هیچ دخل و تصرفی به این خبر سایت نوسازی که حاکی از بزرگترین سوء استفاده مالی در تاریخ بورس است توجه کنید.
البته روزی من به همراه چند نفر از دوستانم در روزنامه سرمایه با آقای عبده در رابطه با مشکلات موجود در روزنامه جلسه ای داشتیم.ایشان در آن جلسه که بحث بر سر جذب منابع مالی و آگهی برای سرمایه و اعتراض اعضای جلسه مبنی بر عدم توانائی نماینده ایشان در روزنامه بود گفتند که به جز این پولی که در روزنامه هزینه کرده اند ۴۰ میلیون تومان دیگر دارند که در جای دیگری سرمایه گذاری کردند که این خبر خلاف این گفته است.حالا تقریبا می شود معنی عدم نگرانی از انتخاب سردبیر بی کفایت برای سرمایه را فهمید.

بزرگترين سو استفادهْ مالي تاريخ بورس

نوسازي پرده از بزرگترين سو استفاده مالي تاريخ بورس برخي از عناصر مشاركت و كار گزاران در آن است داشتند، بر مي دارد.
ماجرا از اين قرار است كه :
خرداد ماه سال ۸۲ دبير كل بورس تهران تغيير كرد وحسين عبده تبريزي اداره بازار سرمايه را بر عهده گرفت. او مدتي بعد تحت فشار رسانه ها مبني بر غيرقانوني بودن سهامداري توسط مسئولين بورس و خويشاوندان آنها، به اجبار سهام عمده خود را در شركت سرمايه گذاري ساختمان ايران (يكي از بزرگترين انبوه سازان مسكن در كشور ) و بانك اقتصاد نوين (اولين بانك خصوصي ايران ) به يك شخصيت حقوقي واگذار كرد.
عبده تبريزي، بعد از مدتي گفت، سهام خود را به شركتي به نام “استراتوس” واگذار كرده است. يك سال بعد يعني در تير ماه سال ۸۳ طي شكايت تعدادي از سهامداران، حراست كل وزارت اقنصاد و دارايي، عبده تبريزي را در اين باره مورد بازجويي قرار داد. اما اين پرونده با اشاره صفائي فراهاني معاون كل وقت وزارت اقنصاد و دارايي مختومه شد.
گزارش هاي دريافتي نوسازي حاكي از آن است كه عبده تبريزي و برخي مقامات ديگر در يك جناح سياسي، خود سهامدار شركت “استراتوس” هستند. در واقع آنها بصورت صوري سهام خود را در جيبشان جابجا كرده بودند. بررسي هاي آماري نشان مي دهد، در دو سالي كه هدايت بازار سرمايه برعهده عبده تبريزي و عناصر مشاركتي خاص ( صفائي فراهاني، رجبعلي مزروعي و صفدر حسيني )در شوراي بورس بود ،ارزش سهام شركتهاي ساختمان سازي و بانكها به شدت در بازار سهام افزايش يافته است. فقط در يك مورد ارزش كل شركت سرمايه گذاري ساختمان ايران، يعني همان شركتي كه عبده تبريزي سهام آن را از اين جيب به آن جيب ريخته بود، از ۱۷ميليارد تومان در سال ۸۱ به ۳۵۰ ميليارد تومان در سال ۸۳ افزايش يافته است. به عبارت ديگر در مدت تصدي آنها در بازار سرمايه ارزش سهام متعلق به عبده تبريزي و عناصر مشاركتي همراه او به ناگاه تا ۲۰۰۰ درصد افزايش يافته است.
حال با محاسبه سهام شركتهاي زير مجموعه شركت ساختماني ايران و بانك اقتصاد نوين بايد به انتظار ارقامي نجومي نشست كه براي محاسبه‌ي صفرهاي اعداد آن با مشكل مواجه خواهيم شد.
اكنون درست يكسال پس از پايان دوره مديريت عبده تبريزي، صفدر حسيني، صفائي فراهاني و رجبعلي مزروعي بر بازارهاي سرمايه، اطلاعيه اي رسمي درسازمان بورس اوراق بهادار منتشر شده كه نشان مي دهد، آقايان صفائي فراهاني و تبريزي بعنوان سهامداران شركت استراتوس و با نمايندگي از اين شركت به عضويت هيئت مديره شركت ساختماني ايران درآمده اند. (اين خبر راچند روز سايتها و روزنامه ها نيز منتشر كرده اند) ظاهراً آقايان حالا كه آبها از آسياب افتاده است بار ديگر به فكر اموالي كه در سه سال گذشته اندوخته اند افتاده وبار ديگر راه شركت داري را درپيش گرفته اند.
برآوردهاي كارشناسان حاكيست رقم اين سوء استفاده بي سابقه از موقعيت در بورس تهران دست كم مي‌تواند تا حدود ۵۰۰ ميليارد، برآورد شود.
نوسازي اميدوارست بزرگترين رسوايي و سوء استفاده تاريخ بورس، همچون واقعه‌ي ” انرون” در امريكا، روزي فارغ از ملاحظات سياسي، مورد بررسي قرار گيرد.

پی نوشت:
امروز روزنامه سرمایه در گزیده روزنامه ها در صفحه ۳ به نقل از روزنامه سیاست روز این خبر را چاپ کرده.(عجب خودزنی!)
در ضمن این ماجرا ظاهرا سر دراز دارد و ظاهرا قصه به جای هیجانی اش رسیده به این لین یک نگاهی بیاندازید.
شاهدان رسوايي بورس چه كساني هستند

دیدگاه خود را بیان کنید.